Breinleren 2: hoe ontwikkel je een groei mindset?

De vraag of menselijke eigenschappen kunnen worden ontwikkeld of juist vaststaan is een van de discussiepunten in de psychologie. Nature versus nurture. Verschillende  onderzoeken van de afgelopen jaren geven ons nieuwe inzichten en opvattingen over hoe ons brein werkt én wat dat betekent voor hoe wij leren en welke houding ten opzichte van leren we aannemen.

Carol Dweck heeft daar onderzoek naar gedaan. Daaruit blijkt dat mensen ofwel een  fixed mindset dan wel een growth mindset hanteren. De laatste is voorwaarde om te leren.

Mensen met een fixed mindset gaan ervan uit dat je kwaliteiten vast staan bij geboorte. Je kan nog wel een beetje veranderen aan je persoonlijkheid en je intelligentie, maar heel anders zal je niet worden. Succes en falen wordt aan de persoon toege-schreven. Het maken van fouten wordt kost wat kost uit de weg gegaan.

Mensen met een growth mindset gaan ervan uit dat je wordt geboren met een bepaalde intelligentie en persoonlijkheid. Maar dit is alleen maar een startpunt! Door hard werken en veel oefenen, kan je kwaliteiten laten groeien. Passie voor leren en het beste uit jezelf halen is voor mensen met een growth mindset een doel. Succes en falen worden aan toegeschreven aan de inspanning die is verricht.

Je ontwikkelt een mindset door de boodschappen die je gedurende je leven krijgt vanuit je omgeving. Boodschappen over wat wordt gewaardeerd. Intelligentie wordt beloond… leidt tot een fixed mindset. Inspanning wordt beloond… leidt tot een growth mindset.

Overigens is het niet zo dat of een fixed of een growth mindset hebt. Je kan op het ene gebied een fixed mindset hebben (ik ben gewoon niet sensitief dus ik ga niet die slechtnieuws gesprekken voeren) en op het andere gebied een growth mindset (ik ben niet besluitvaardig, maar ik wil het heel graag dus ik ga er hard aan werken om besluit-vaardiger te worden).

Hoe kan je er zelf mee aan de slag?

Gelukkig is een groei mindset niet zo moeilijk om aan te leren! De vragen die we stellen en de feedback die we krijgen heeft invloed op onze mindset. Sommige vragen en opmerkingen blijken een fixed mindset op te wekken, andere een groei mindset. Vragen en opmerkingen die ons helpen om een groei mindset te ontwikkelen zijn:

  • Hoe heb ik dit aangepakt?
  • Wat heb ik geleerd?
  • Hoe is het me eerder gelukt om over een tegenslag heen te komen?
  • Wat voor obstakels heb ik moeten overwinnen? Hoe lukte dat?
  • Vond ik het leuk om dit te doen?
  • Het was een taaie klus. Ik vind het erg knap hoe geconcentreerd ik de klus heb afgemaakt.
  • Wanneer ben ik al eens eerder een moeilijke uitdaging aangegaan? Wat was mijn reden toen om die uitdaging aan te gaan?
  • Is er iets dat ik niet begreep in deze taak? Wie kan ik vragen om er samen even doorheen te lopen?
  • Zou je me wat feedback kunnen geven op hoe ik dit aangepakt heb?
  • Bedankt voor je feedback. Ik ga erover nadenken en probeer er mijn voordeel mee te doen.

 

Nu je dit weet, waar wil jij dan beter in worden als het gaat om het ontwikkelen van een groei mindset?

Mijn doel is: …………

 

Meer weten?

Meer informatie over de principes van breinleren vind je op http://www.bclinstituut.nl

Boekentip:

Carol Dweck         –         Mindset: The New Psychology of Success

Coaching

Met deze tips en adviezen van anderen kom je een heel eind. Soms kom je er alleen niet uit. Kijk of anderen in onze LinkedIn groep Connect Your Dots je kunnen helpen met tips en adviezen. Voor coaching op dit onderwerp kan je bij Yvette de Ruiter terecht. Yvette is bereikbaar via.

E yvette@connectyourdots.nl

M 06- 55 88 08 79

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s